Adab Lan Nasab

Menungso ra biso luhur tanpo adab
Senajan duwe kamulyan duwe nasab
Adab iku kanggo nggayuh kamulyaan
Ugo kanggo ngayuh maring keluhuran

Urip seneng tentrem iku ora biso
Tanpo nganggo toto kromo ingkang mulyo
Wong kang tledor ngamale iku nasabe
Ora biso nyepetake ing mulyane

Kedudukan ono ngersane Pengeran
Iku ora tergantung maring turunan
Atau titel nama atau kepinteran
Nanging ngamal kang bagus mungguh Pengeran

Sopo luwih ngati-ati ing uripe
Mentaati ing petunjuk Pengerane
Yo iku kang ndadekke luhur drajate
Ono ing ngersane Alloh Pangerane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 7

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com