Afate Kakean Ngguyu

Ponco boyone wong kokeyan ngguyune
Iku sepuluh diterangno Nabine
Siji bakal ndadekke mati atine
Sebab sak ngguyuan lali ing atine

Loro ngilangake cahayane rahi
Tegese kewibawaan harga diri
Telune iku nyenengke maring syetan
Papate ndadekke jengkele dzat Rohman

Limo nyebabke angele pengchisaban
Penghitungan berarti dadi siksaan
Eneme Gusti Nabi mbesok akhire
Mlengos berpaling mungkur saking dewe’e

Pitune poro malaikat ngelaknati
Wo lu ahli langit bumi podo mbenci
Songone nglalekne maring perkarane
Sepuluh kaweleh mbesok Qiyamate

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 9

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com