Akeh Ngalim Podo Dodol Agamane

Akeh ngalim podo dodol agamane
Akeh wong dodol ngilmu sa’payune

Qur’an hadits iku dadi jugilane
Pidatonan iku pancen biasane

Yen ra payu akhire njur ngucapake
Mbok menowo ngundang ngaji aku wae

Esuk mu’min sore kafir dadi lumrah
Asal untung laku olo ora weruh

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 33

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com