Amal Yang Tertolak

Alloh ra bakal nompo ngamal sholate
Wong sepuluh kang bakal katerangake
Siji wong kang sholat tanpo gelem moco
Ing fathehah kang mongko deweke biso

Loro wong kang minum arak lan liyane
Wong kang sholat ra tau zakat telune
Wong kang ngimami sholat nanging makmune
Podo sengit maring deweke papate

Limo budak kang lungo saking sayyide
Tanpo di idzni dening kang nduweni
Enom bojo wadon njengkelke atine
Ing garwane nganti mari lelarane

Wong wadon kang sholat tanpo a nutupi
Maring ngaurote iku nomer pitune
Poro pemimpin kang nyeleweng wolune
Wong kang mangan ing bondo ribo sangane

Sepuluh ahli sholat ora mareni
Saking laku olo lan kemungkarane
Monggo sami niti-niti ing awake
Supoyo slamet dunyo lan akherate

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 14

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com