Ati Kudu Dipakani

Ati bakal mati yen ra dipakani
Hikmah ‘ilmu ono ing telung dinane

Supoyo ra mati kudu dipakani
Nganggo hikmahe ‘ilmu iku sing mesti

Wong kang jeleh ‘ilmu atine loro
Matine ‘ilmu iku mesti rekoso

Sebab ketungkul ndunyo lan seneng bondo
Ngrusakake perasaane menungso

Koyo wong kang atine banget wedine
Ngilangake roso loro ing wedine

Snajan loro iku mesti tumibo
Mulo ora perlu ngongso ngluru dunyo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 20

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com