Batale Sholat

Kang mbatalke sholat sawelas perkoro
Nomer siji iku omong kang di sejo

Loro obah kang akeh kanti temuli
Koyo telung jangkahan kang nuli-nuli

Telu keno najis kang ora dima’fu
Koyo uyuhh di ilangi iku kudu

Papat hadats limo kebukak aurate
Nomer enem iku ngowahke niyate

Nomer pitu iku ngungkurke qiblate
Wolu mangan songo ngombe sa’nyatane

Nomer sepuluh kak ka’an gemuyune
Nomer sewelas iku murtad arane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 23

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com