Buwahe Marifat

Buah ma’rifat telung perkoro
Koyo kang diterangno ulomo
Sijine isin maring pengeran
Yen kito arep nglanggar aturan

Lorone iku demen ing Alloh
Teges ganjaran ridlone Alloh
Kanthi semangat nggone ngibadah
Ra tahu jeleh utowo wegah

Telune iku ayem atine
Tentrem lan bungah ing pengerane
Naliko kito podo ngibadah
Ra tau jeleh pingin tambah

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 11

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com