Carane Mbangun Sholat

Carane mbangun sholat iku mengkene
Kanti khusu’ lan tawadhu’ iku tegese

Depe-depe lan nglakoni ing adabe
Koyo sunat-sunat lan tinggal bid’ahe

Mbangun sholat iku nimbulke atine
Roso tho’at ing Alloh kabeh dawuhe

Mulo ayo belajar mbangun sholate
Ojo do tumandang sa’karepe dewe

Syarat ditrimo sholat iku mengkene
Daharan unjukan halal sekabehe

Pakaiane panggonane lan atine
Iku khususk depe-depe Pengerane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 38

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com