Cilokone Iblis Bejane Nabi Adam

Iblis tegese syetan ciloko
Iku amergo limang perkoro
Siji ra gelem ngakoni doso
Yen deweke nglakoni ing doso

Lorone iku ora nggetuni
Mareng duso kang wis dilakoni
Telu ra gelem maido diri
Mergo duso kang wis dilakoni

Papate ora gelem sengojo
Naubat-naubati laku duroko
Limone putus asa tegese
Ra gelem nyuwun maring rahmate

Nanging Nabi Adam iku bejo
Ugo amargo limang perkoro
Siji dewe’e nglakoni doso
Koyo opo kang uwis disabdo

Lorone gelem nggetuni doso
Kesalahan kang wis dilakokno
Telune gelem maidu diri
Mergo salah kang wis dilakoni

Papat nyepetke maring naubati
Salah doso kang wis dilakoni
Limo ra putus asa rahmate
Senantiyasa nyuwun rahmate

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 22

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com