Cobaan Chasud

Wong kang hasud bakalipun dikenani
Kanti limang ponco boyo podo ngerti
Diterangke deninh Imam ‘Abdul Mu’thi’
As samlawi kang mindah saking Syekh Badri

Sijine iku hasile kehinaan
Loro susah ingkang tanpo pungkasan
Telune ditutupi lawang taufike
Kanggo deweke kang nglakoni chasude

Papat musibah kang ra ono akhire
Rekoso terus ra ono ganjarane
Limo bakal merkoleh bendu pengeran
Mulo waspodho bene podo aman

Hakikote chasud koyo kang ditrangake
Dening Imam ‘Ali Mawardi’ asmane
Yo iku bangete olehe nyusahi
Mareng kebagusane makhluk pinuji

Ewodene olehe pingin nyrupani/madani
Maring makhluke pengeran kang pinuji
Kanti tanpo ngelakoni gawe loro
Iku aran munafasah ora ngopo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 43

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com