Godong Janur Gosong Kelopo

Godong janur gosong kelopo
Ngethok glugu nganggo graji

Poro sedulur kito sedoyo
Bapak Ibu ayo sregep ngaji

Wetan kali kulon kali
Tengah-tengah ono wit salam

Mbesok mati saiki mati
Sing becik netepi Islam

Maghrib-maghrib ojo nang sawah
Lampu-lampu ndang sumetono

Ijih urip ojo do susah
Limang wektu ndang lakonono

Manuk emprit manuk sriti
Manuk doro notholi sego

Ijih urip sing ngati-ati
Ojo podo nglakoni doso

Manuk sriti mencok nang turi
Manuk platuk mencok nang koro

Yen ngaji manggon nang mburi
Yen ngantuk ben gak ketoro

Manuk sriti manuk platuk
Manuk platuk mlebu nang guwo

Yeng ngaji ojo sok ngantuk
Yen ngantuk susure ceblok

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 45

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com