Kemulyaan

Sopo wong kang ngrekso pitung kalimahe
Mongko dewe’e bakal dadi mulyane
Ing ndalem ngersane Alloh pengerane
Ugo ing ndalem ngerso malaikate

Ugo Alloh bakal ngapuro dosone
Senajan koyo umpluk segarane
Lan ugo dewe’e biso ngrasaake
Manise taat bagus urip matine

Siji ngucapke bismillah nalikane
Ngawiti perkoro bagus lelakone
Lorone alchamdulillah nalikane
Dewe’e wis rampung saking perkarane

Telune astagfirulloh nalikane
Lisane ngucapke olo perkarane
Papat naliko ngarepke perbuatan
Ngucap ingsya Alloh kanggo taadduban

Limo naliko ngadepi perkarane
Kang ra disenengi dening pribadine
Lachaula wa laquwwata illa billah
Al’a liyyil ngadzim tansah ora wegah

Enem nalikane keno musibah
Ngucapk inna lillah teruse ra wegah
Pitune lisane ora pernah leren
Ngucapke dzikir ing Alloh ora klalen

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 37

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com