Koyo Mong Monco

Islam muncul pertama koyo wong monco
Ora ono wong kang kenal lan kang nyopo

Ing akhir zaman ugo koyo wong monco
Yen nglakoni hukum Islam dianggep kuno

Untung banget wong kang ngamalke agomo
Podo ndandani sunah-sunah kang mulyo

Kang podo dirusaki deneng menungso
Mulo ojo wegah ngamalke agomo

Gusti Nabi Muhammad sampun ngendiko
Kang ndadeake rusak maring agomo

Wong kang mulyo yen nyolong iku ra popo
Yen wong cilik nyolong tetep dipiloro

Gusti Nabi Muhammad sampun ngendiko
Kang ndadeake rusak marin agomo

Wong kang gede yen korupsi ora popo
Wong kang cilik nyolong tetep dikunjoro

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 24

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com