Lelakon Harom

Hukume nandur wit-witan
Ing kuburan koyo jati
Yoiku harom hukume
Kejobo yen thukul dewe

Hukum wong kang nyemir rambut
Lan gawe tato awake
Supoyo ketok gagahe
Uku harom jebulane

Hukum wong kang nyubal rambut
Nggango rambute wong liyo
Iku harom tegese yen
Nglakoni bakal disikso

Kejobo yen olehe nyemir
Tujuane kanggo perang
Negakno agomo Islam
Iku keno yakni wenang

Podo ugo nyambung rambut
Wekke dewe atau liyo
Oaling nyumbal ing rambute
Ayune ora sepiro

Hukume wong pangur untu
Lan ngabang ing pilingane
Iku bakal dilaknati
Lan mlebu ing nerakane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 17

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com