Luru Ngilmu Agomo

Poro konco kaum pemuda pemudi
Ayo kabeh podo belajar mengaji

Luru ngilmu agomo ingkang sejati
Kang keno kanggo sangu besuk yen mati

Kito kudu eling kemajuan zaman
Kito generasi penerus perjuangan

Ayo kabeh podo nggolek pengalaman
Mental di isi ngilmu taqwo lan iman

Budi pekerti sopan santun dijogo
Senajan karo konco sa’podo-podo

Opo maneh yen kumpul karo wong tuwo
Muda-mudi kudu nduwe toto kromo

Ojo mung pamer yen wis mbodi awake
Nyandang apik mlakune digawe-gawe

Karepe supoyo di alem baguse
Ora ngerti malah nuduhake bodone

Ayo podo mempeng mumpung esih mudo
Pikiran sehat tenogo isih roso

Ngelingi kito bakal dadi wong tuwo
Nyekel marang maju mundure negoro

Negoro kito butuh aman butuh makmur
Butuh kemajuan ojo ngasi mundur

Lamun kito nggak berjuang malah meluncur
Negarane ora tentrem malah hancur

Poro ngulama’ mbiyen aweh tulodho
Kito kabeh kudu awas lan waspodo

Sa’temene maju mundure negoro
Iku tergantung maring poro pemudo

Mulo ayo poro pemuda pemudi
Kesempatane ojo digawe rugi

Digawe nuntut ngilmu akhlak terpuji
Insya Alloh bakal dadi wong sing aji

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 59

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com