Mahluq Ing Akherat

Kabeh mahluq ing akherat
Bakal ngadep penggedene

Wong kang apes rakyar gembel
Podo protes penggedene

Aku biyen manut sampeyan
Naliko onong ndunyane

Aku njaluk supoyo sampeyan
Nyingkirake maring siksane

Zaman naliko nong ndunyo
Sejatine aku wis ngerti

Nanging aku ra nglakoni
Margo nafsu tak turuti

Jelase wong kang disebut
Wong terhormat onong ndunyo

Ing akherat ora bakal
Tanggung jawab opo-opo

Koyo supoyo ben laris
Pidatone mrono-mrene

Ngolok-olok ing kancane
Ben di anggep resik atine

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 33

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com