Malaikat Juru Mati

Ojo siro banget-banget nggonmu bungah ono ndunyo
Malaikat juru pati plirak-plirik maring siro

Nggone mlirik malaikat arep njabut nyowoniro
Nggone njabut angenteni dawuhe kang maha mulyo

Sa’wise didawuhi banjur tandang karo kondo
Aku iki mung sa’dermo siro ora keno semoyo

Arwah kang o-arwah kang o-no ing zaman kelanggengan
Biso penak-biso penak kepenak nganggo lantaran

Kanti usa-kanti usa-hane kang ditinggal mati
Koyo dene-koyo dene kirim wacan Qur’an suci

Para arwah poro arwah njaluk tulung maring siro
Koyo dene-koyo dene wongkang kecemplung segoro

Mulo siro-mulo siro ahli waris do ngertiyo
Opo maneh-opo maneh siro kang tunggal agomo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 11

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com