Mampir Ngombe

Ngelingi urip ing ndunyo ora suwe
Ibarate koyo wong kang mampir ngombe

Ayo berjuang mbelo ing agomone
Supoyo bahagyo ono akherate

Sa’ jam ngaji iku mungguh ganjarane
Luwih akeh ketimbang sholat sunate

Muslim kang iman lan ngamalke ngilmune
Alloh bakal ngangkat marang derajate

Wong kang ngaji iku ono nem syarate
Kudu limpat lobo lan ono sangune

Piwulange guru kudu digate’ke
Ugo shobar kanti sing suwe mangsane

Mugo Alloh paring kito ngilmu manfa’at
Soho maringi rizqi ingkang barokah

Soho maringi rizqi ingkang barokah
Sarto budi pekerti ingkang maslahah

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 65

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com