Menungso Mungguh Arane

Gusti Nabi Muhammad manungso mungguh arane
Tapi ora koyo menungso mungguh pintere

Gusti Nabi Muhammad ikut yakuy umpamane
Poro Nabi kabeh iku emban umpamane

Sopo golek rizqi ko ‘ngongso mesti rusake
Yen ora bandane mesti rusak agamane

Mulo yen golek rizqi sing alon-alon wae
Wajibe usaha Gusti Alloh kang nento’ke

Rizqine diumpama’no koyo bayangane
Yen diburu mlayu yen ditinggal ngetutake

Tho’ato ing Alloh lan tho’ato utusane
Iki isine dawuhe Alloh ing Qur’ane

Ojo podo rebutan pengaruh kedudukan
Sebab mesti pecah belah kang ora karuan

Lan mesti ndadeake ilang kekuatane
Saking segi kesatuan lan persatuane

Akhire mengkene kito biso ngerasa’ake
Sing penak mono nanging liyane tele-tele

Mugo podo nrimo ngati-ati lan waspodo
Lan podo shobaro Alloh bakal pareng mulyo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 25

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com