Mlebu Ing Neroko

Nem perkoro bakal mlebu ing neroko
Sebab nglakoni enem perkoro ugo

Siji fanatik nasab lan golongane
Loro penguasa dzolim ing rakyate

Telu kepala desa sebab gumede
Ora liya nggumedeni ing rakyate

Papat pedagang sebab khianate
Nomer limo wong kang bodo agamane

Enem iku ngulama’ sebab hasude
Mrono-mrene gawe fitnah ing liyane

Sopo to embuh aku yo ora weruh
Jebul Kyai ingkang golek sego lawuh

Wong kang mlebu suargo ilang susahe
Ilang kabeh prihatine lan sumpeke

Sebab naliko urip onong ndunyone
Kanggo ngaji lan tho’at ing Pengerane

Ora ono wong tuwo mlebu suargo
Kebah lanang wadon iku podo bonggo

Dipacaki nganggo sandangane suargo
Ditetes emas berlian ingkang mulyo

Ing suargo di sediani widodari
Siro kabeh kari milih sa’karepe

Bojo kang ono ing suargo angungkuli
Ayune yen dibanding ono ndunyane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 30

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com