Ngamale Menungso

Kabeh ngamale menungso dipun catet malaikat
Mulo podo ngamal becik mumpung durung nyowo dipecat

Sopo wonge ngamal apik bakal ngunduh keslametan
Sopo wonge ngamal olo bakal nompo kapitunan

Kabeh siksane ummate Muhammad ono akhirat
Kejobo telung perkoro siksane dunyo akhirat

Siji wani mareng guru pindone wani wong tuwo
Nomer telu gawe wirang wong Islam sa’podo-podo

Durung tobat wis sekarat kerawuhan malaikat
Naliko rohe dipecat sengsoro ra biso sambat

Bareng mengkono lagi rumongso karepe nyuwun ngapuro
Lawang tobat wis ra mengo gari nggiring mlebu neroko

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 18

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com