Nglebur Amal Kang Utomo

Nem perkoro nem perkoro
Nglebur ngamal kang utomo

Siji ketungkul ngopeni
Maring cacate wong liyo

Nomer loyo nomer loro
Iku wong atos atine

Ora gelem ora gelem
Nompo pitutur gurune

Nomer telu nomer telu
Seneng ndunyo lan ahline

Nomer papat nomer papat
Iku setitik wirange

Nomer limo nomer limo
Seneng nglantar ing ngilmune

Nomer enem nomer enem
Ngoyo ra ono lerene

Ngaji iku pancen rekoso
Sebab nggolek ngilmu agomo

Cukup bondo nggolek rekoso
Opo maneh ngilmu agomo

Hukume wong nyubal rambut
Nganggo rambute menungso

Iku harom tegese yen
Nglakoni bakal di sikso

Hukume wong nyemir rambut
Lan gawe tato awake

Supoyo ketok gagahe
Iku harom jebulane

Hukum nandur wit-witan
Ing kuburan koyo jati

Yo iku harom hukume
Kejaba yen thukul dewe

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 39

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com