Ngrekso Awake

Carane ngrekso awake
Saking sikso lan neroko

Awake di guna’aku
Kanggo tho’at lan taqwane

Carane ngrekso kluargane
Khususe anak bojone

Saking sikso lan neroko
Iki bakal tak terangke

Kluargane di pinterake
Ing hukum-hukum agomo

Lan didikan kang utomo
Budi pekerti kang mulyo

Kang jeneng taqwo iku ngla-
koni printah sak’kuwate

Tapi ngedohi larangane
Iku kudu sekabehe

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 37

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com