Ngulama Kuno

Poro ‘ulama kuno podo tangi umpamane
Poro manungsane podo turu umpamane

Nuli kang do tangi biso nggugah kang do turu
Najan awak kesel akhire do tangi wudlu

Poro ‘ulama turu ono ing zaman saiki
Poro manungsane umpamane podo mati

Opo biso wong kang turu nguripke wong mati
Tentu wae ora biso nguripke wong mati

Poro masyarakat akhire podo mengerti
Yen poro ‘ulama akeh kang podo promosi

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 17

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com