Nishfu Syaban

Ndalunipun ndalunipun
Tanggal gangsal welas sya’ban
Lawang langit-lawang langit
Dibukak dening pengeran

Kabeh lawang-kabeh lawang
Dipunjagi malaikat
Kanthi paring-kanthi paring
Dawuh dateng poro umat

Lawang ngandap malaikat
Isma’il iku wis dawuh
Bejo banget wong kang gelem
Rukuk sak durunge subuh

Lawang kaleh malaikat
Suroil iku wis dawuh
Bejo banget wong kang gelem
Sujud kanthi ati teguh

Lawang tigo malaikat
Nuchail iku wis dawuh
Bejo banget wong kang gelem
Dzikir kanthi ati kukuh

Lawang papat malaikat
Isrofil iku wis dawuh
Bejo banget wong kang gelem
Ndungo kanthi nyuwun tulung

Lawang gangsal malaikat
Ngazroil iku wis dawuh
Bejo banget wong kang nangis
Krono Alloh metu eluh

Lawang enem malaikat
Mikail iku wis dawuh
Bejo banget wong kang podo
Ngamal bagus ora ewuh

Lawang pitu malaikat
Jibril iku wis dawuh
Bejo banget wong kang gelem
Moco Qur’an krono Alloh

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 24

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com