Nyuwun Saged Ngaji

Ya Alloh yaa Robbi kulo nyuwun saged ngaji
Saged paham saged ngerti dados ‘ilmu manfangati

Kang ra sholat matine ino ngelak ngelih senajano
Disiram banyu segoro ora seger tansoyo loro

Bumi kubur nyepit dewe’e hinggo prenco-prenco balunge
Geni nroko diurubake kanggo ngobong nang dewe’e

Durung tobat wes sekarat kerawuhan malaikat
Naliko rohe dipecat sengsoro ra biso sambat

Bareng mengkono lagi rumongso karepe nyuwun ngapuro
Lawang tobat wes ra mengo gari nggiring mlebu neroko

Monggo tho’at prentah agomo lan tho’ato ing negoro
Asal ora prentah olo ayo podo lakonono

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 10

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com