Ojo Lagak-lagak

Ono dunyo jo laga’-laga’ ora suwe temumpang punda
Mlebu kubur tanpo di bukak tinggal mungkur di-idak-idak

Ditumpa’ke kreto jowo rodane songko menungso
Jujugane omah guwo tanpo bantal tanpo kloso

Omahe ra ono lawange turu dewe ra ono kancane
Ditutupi dianjang-anjang diurug disiram kembang

Amal apik ono ijole mlebu surgo aduh nikmate
Amal olo ono ijole mlebu nroko aduh panase

Timbalane kang Moho Mulyo gelem ra gelem bakale lungo
Disalini pakean putih yen wis budal ra biso mulih

Ono theklek kayune jati wungkule soko kuningan
Aku mbedek njobone kyai jebul njerone bajingan

Iwak lele segane jagung mangkat ngaji ojo do bingung
Lirak-lirik sing nganggo kudung jowal-jawil sikil kesandung

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 12

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com