Ojo Podo Susah

Borobudur ono Jawa Tengah
Gunung Kelud ono Jawa Timur

Poro sedulur ojo podo susah
Meniko pantun kanggo menghibur

Menyang Jombang tuku sarung
Menyang Malang tuku klambi

Ojo bimbang lan ojo bingung
Sholat sembahyang ndang dilakoni

Menyang kutho budhale dewe
Ojo lali nggowo duite

Ono ndunyo iku ora suwe
Ojo ngasi ninggal sholate

Numpak cikar digeret sapi
Numpak dokar digeret jaran

Amal mungkar ojo dilakoni
Mergo mlanggar prentah Pengeran

Pitik cilik notholi sego
Manuk doro notholi gabah

Amal becik ayo ditindakno
Supoyo ora ono musibah

Kapur barus wangi gandane
Di usapno ono busono

Wong kang bagus akeh kancane
Wong kang olo akeh sing modo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 49

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com