Ora Sepi Hukum

Penggaweyane menungso ora sepi
Saking hukume Alloh kang Moho Suci
Mulane yen tumindak sing ngati-ati
Supoyo slamet dunyo lan akherate

Ojo seneng anut grubyuk ing manungso
Kang tanpo nganggo dalil-dalil agomo
Lan ugo tanpo nganggo dasar negoro
Mundak salah tuno akhire ciloko

Wong nyekel bagus laku agamane
Koyo dene nggegem mowo ing tangane
Esok mukmin sore kafir iku kaprah
Asal untung laku salah ora wegah

Wong kang salah lakune mungguh menungso
Iku biso diseseli nganggo arto
Supoyo ketok menang lan bener dewe
Nanging awas yen Alloh nagih janjine

Ora pandang kyai ora pandang santri
Ora pandang pegawai pedagang tani
Mesti nompo kang dadi pembalasane
Tunggu mongso ora usah suwe-suwe

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 10

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com