Penak Dunyo Akherat

Yen pingin penak dunyo akhirat kudu ngibadah koyoto sholat
Jongasi ninggal limang waktune sebab ketungkul ing nyambut gawe

Yen pingin nduwe duwite akeh kudu usaha jo ngasi jeleh
Nanging ngertiya mlarat lan sugih taqdire Alloh wis ora aneh

Zaman wis akhir akeh do ngedan yen ora ngedan ora keduman
Iku miturut pedoman syetan ojo ditiru ndak ra karuan

Ora wong cilik ora wong gede bakale nganggo sebab agawe
Yen gawe bagus bakale mulyo yen gawe olo bakal sengsoro

Aku sekedar mung ngelingake yen podo gelem sadar atine
Ojo nuruti howo nafsune mundak sengsoro tembe mburine

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 13

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com