Penyebab Atose Ati

Perkoro kang ndadekke atose ati
Akhire ora gelem dinasihati
Nganggo aturan agomo kang pinuji
Mulo ayo kito do sing ngati-ati

Perkarane iku ono telung iji
Koyo kang diterangke Imam Nawawi
Kang mindah saking pengendiko kiyai
Imam Ghozali panutan kang pinuji

Siji ngguyu cekakaan tanpo ono
Perkoro kang nggumunake iku nyoto
Loro dhahar tanpo roso ngeleh
Telu ngomong tanpo ono ing butuhe

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 13

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com