Pepeteng Lan Pemadange

Pepeteng iku akehe limo
Seng endi nduwe limo madangno
Sepisan iku ndemeni dunyo
Sebab nibakke nglakoni doso

Anangeng biso kito padangno
Kanthi nglakoni ngibadah takwo
Tegese kito bisolah njogo
Taat ing Alloh ngedohi sikso

Lorone doso kang dilakoni
Kang ndadeake petenge ati
Anangeng biso kito ilangi/padangi
Kanti nglakoni marang naubati

Telune kubur peteng anane
Kito padangi kanthi dzikire
Ananging ojo namung lisane
Tapi mantepke ono atine

Papat akhirat peteng rasane
Amargo akeh kang medeake
Ananging biso kito padangi
Kanthi nglakoni ‘amal solehe

Limone sirot tegese uwot
Kang ono nduwur jahanam repot
Ananging biso kito padangi
Kanthi nyatakke olehe mbenerke

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 36

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com