Perkoro Bagus

Patang perkoro ikulah bagus
Ananging ono kang luweh bagus
Koyo opo kang di ngendikakke
Dening sebagian chukama’e

Sijine ikulah roso wirang
Utowo isin dening wong lanang
Bagus anane tapi isine
Wong wadon iku luweh baguse

Loro ngadile kabeh menungso
Tingkah prayogo podo ngertiyo
Nanging ngadile poro pejabat
Iku luweh bagus dadi ni’mat

Telu taubate wong kang wis tuwo
Bagus anane ndang do elingo
Ananging luweh bagus anane
Taubate poro mudo-mudine

Papat lomane wong kang do sugeh
Bagus anane ojo do jeleh
Nanging lomone wongkang do kere
Bondo dunyane luweh baguse

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 45

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com