Perkoro Olo

Patang perkoro olo anane
Koyo kang ditrangke hukamake
Ananging ono patang perkoro
Kang luweh olo podo ngertiyo

Sijine iku anane doso
Kang dilakoni dening pemudo
Ananging ono kang luweh olo
Yo iku dosane wong kang tuwo

Loro ketungkul karo dunyane
Kang do dilakoni wong bodone
Ananging ono kang luwih olo
Ketungkule wong ‘alim agomo

Telune iku males-malesan
Nglakoni taat maring pengeran
Kang dilakoni dening pengeran
Dening ulomo luwih lah olo

Papat sombong wong sugih bondo
Olo anane podo ngertiyo
Ananging luwih olo anane
Yen dilakoni wong kang do kere

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 46

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com