Perusak Hati

Menungso rusak atine
Sebab enem perkarane
Siji numpak ing dosane
Arep taubat mung unine

Loro mulang ke ilmune
Ora ngamal sak mesthine
Telu ngamalke ngilmune
Ra ono keikhlasane

Papat ora gelem nyukuri
Naliko dahar rizqine
Limo ra nrimo rizqine
Kang uwis diparingake

Enem malah podo lali
Naliko mendem wong mati
Ora eling arep mati
Dikubur ing njero bumi

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 6

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com