Pokoke Marifat

Demene kito ing Gusti Alloh
Tegese ngemawulo ing Alloh
Iku dadi pokoke ma’rifat
Ya’ni nemoni sifat kang kuwat

Ngemawulane kita ing Alloh
Ya’ni ngibadah koyoto sholat
Ikulah opo kang dikarepke
Dening syare’at kang ngatur dewe

Sedeng ngedohi njaluk makhluke
Tondone yakin ing pengerane
Yen Alloh iku dzat kang kuwoso
Ngatur rizqine poro manungso

Pokoke yakin ing pengerane
Ikulah taqwo ridlo taqdire
Tegese iku bungahe ati
Karo kang wis ditetepke Robbi

Mulane kito ayoh do ridlo
Karo taqdire Alloh kang kuwoso
Bene uripe kito sedoyo
Enak kepenak ugo nglegowo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 16

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com