Poso Ngasyuro

Sopo wonge poso tanggal sepuluhe
Sasi muharrom ‘a syuro jenengane
Dawuhe Nabi iku nglebur dosane
Setahun kang wis podo ditindaake

Sopo wonge poso sedino nga syuro
Koyo poso setahun ingkang utomo
Sopo wonge sedekah dino nga syuro
Koyo sedekah setahun ingkang mulyo

Telung puluh kebagusan diparengno
Ing sopo wae kang podo gelem poso
Sedino saking muharrom ingkang mulyo
Mulo ora kitung sepisan do poso

Wong kang gawe kebagusan kluwargane
Ing dalem nga syuro tanggal sepuluhe
Gusti Alloh bakal arep njembarake
Rizqi ing dalem sekerine tahune

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 5

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com