Puoso Syaban

Sopo wonge poso sya’ban kang sedino
Awake diharomno mlebu neroko
Nabi Yusuf bakal dadi konco iro
Nabi Dawud Nabi Ayyub duwek iro

Sopo wonge oso sya’ban teling dino
Kanthi moco sholawat durunge buko
Gusti Alloh bakal paring pangapuro
Laku kang wis kliwat saking duso iro

Sarto paring berkah sandang pangan iro
Ing suargo bareng-bareng nabi iro
Manuk satu galak jin iwak segoro
Saben tanggal limolas do sregep poso

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 18

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com