Romadlon

Syarat wajibe poso patang perkoro
Siji Islam loro ‘akal kang sampurno
Telu baligh papat iku wis kuoso
Anglakoni maring ngibadahe poso

Wulan romadlon kito diwajibake
Niyate poso awit tanggal sijine
Tumeko rampunge wulan romadlone
Disunnatke sholat tarowih bengine

Ing romadlon Al Qur’an diturunake
Kanggo nuduhke menungso sekabehe
Supoyo ngerti barang bener salahe
Ing lailatul qodar Qur’an diturunke

Menungso diperintah poso supoyo
Dadi wongkang taqwo lan dadi wong mulyo
Pirang-pirang wong kang ngelakoni poso
Nanging deweke ra oleh opo-opo

Namung ngelih lan ngorong ing gorokane
Sebab ora gelem nyegah ing nafsune
Mulo monggo sami ngrekso ing atine
Saking perkorokang ndadekke dosane

Ing romadlon Alloh mbukak ing lawange
Suargo lan ngancing lawang nerakane
Alloh mblenggu syetan kang banget kurune
Tegese nyegah nganggu ing manungsane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 32

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com