Rotone Balak

Yen do ngurangi takeran lan timbangan
Bakale ditindak dening Sang Pengeran
Angele nggolek sandang lan ugo pangan
Ugo lacute poro kepemimpinan

Yen wong Islam wis ora gelem do zakat
Alloh bakale nurunke maring laknat
Rupane bakal nyegah maring nalare
Hinggo ra bedo koyo laku kewane

Yen wes podo ngrusak janji Pengerane
Lan janji-janjine pisan utusane
Alloh iku bakale nguwasaake
Podo mungsuhi maring wong Islam dewe

Yen poro kepalane wong Islamiku
Wis podo ninggal hukum-hukum kang baku
Alloh bakale nurunke ing beboyo
Maring kalangane wong Islam meroto

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 8

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com