Rusake Ati

Rusake ati iku mergane
Enem perkoro kang diterangke
Sijine iku ngerti ngilmune
Ananging ora gelem ngamalke

Pindo naliko podo ngamalke
Ananging ora podo ngikhlasake
Balik kepingin pengaruh liyo
Utowo narik bandane dunyo

Telune podo dhahar rizqine
Ananging ora gelem nyukuri
Tegese ora gelem nggunakke
Ing ndalem taat ing Pengerane

Papat ra ridho maring pandume
Dzat kang kuoso ngatur rizqine
Limo do mendem ing wong matine
Nanging ra eling maring matine

Eneme netepi ing ma’siat
Kanti dewe’e ngarepke rohmat
Iku tegese aran tamani
Seng endi ora keno dilakoni

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 39

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com