Sangune Mati

Poro sedulur kakung lan putri
Podo sregepo anggone ngaji

Kanggo sangune urip lan mati
Sowan ono ngersane ilahi

Sanggune mati ngamal utomo
Sholat fardu kuncine suargo

Kang ora nduwe kunci suargo
Ra biso mbukak lawang suargo

Sedulur Islam podo rukuno
Karo wong Islam sa’podo-podo

Sebab rukun agawe santoso
Berpecah belah gawe sengsoro

Yen pengin ndunyo akherat
Kudu ngibadah koyoto sholat

Jo ngasi ninggal limang wektune
Sebab ketungkul ing nyambut gawe

Yen pingin nduwe duwite akeh
Kudu usaha ja ngasi jeleh

Nanging ngertiyo mlarat lan sugih
Taqdire Alloh wis ora aneh

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 29

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com