Sebab Pecah Belah

Sebab pecah belah umat iku limo perkarane
Sijine riya’ tegese ngeto’ake ing ngamale

Loro sum’ah tegese ngundang-undangake ing ngamale
Telune ngujub tegese mbangga’ke ing ngamale

Papat kibir tegese nggumedeni ing wong liyo
Limane hasut tegese ndrengkeni maring wong liyo

Opo sebab isih keno penyakit limang perkoro
Sebab isih seneng kedudukan lan seneng dunyo

Opo sebab seneng dunyo sebab pengaruh lingkungan
Krono kurang mentho’ati dawuhe Rosul lan Qur’an

Semangsane salah sijine penyakit limo melu
Imane terhadap Qur’an lan hadits dadine beku

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 16

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com