Sepur Menyang Mediun

Numpak sepur menyang Mediun
Lungguh grobak sing nomer papat

Poro sedulur meniko pantun
Monggo disimak kanggo nasihat

Wulan Besar wulane Haji
Wulan Mulud kelahirane Nabi

Poro sedulur ayo sregep ngaji
Nuntut ngilmu sampe ‘mati

Godong temu digawe jamu
Godong salam sedep gandane
Golek ngilmu hukume fardu
Tumrap wong Islam lanang wadone

Bantal kasur bantale guling
Ditoto rapi njero kamar

Poro sedulur ayo podo eling
Nglakoni bagus ngedohi mungkar

Damar cilik arane cublik
Damar gedhe banter murube

Awit cilik tumindak becik
Soyo gede bener lakune

Sopo wonge nandur semongko
Siramono supoyo subur

Sopo wonge laku duroko
Bakal den sikso ono kubur

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 48

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com