Shirotol Mustaqim

Menungso nang ndunyo mung sedelo
Sing suwe besuk ning alam baqo

Elingo pati bakale tumeko
Yen wis tumeko ra keno semoyo

Shirotol mustaqim kang den uwot
Shirotol mustaqim kang den uwot

Lakune iku telung ewu tahun
Jejeg munggah mudun roto sewu tahun

Rambute rambut diporo pitu
Landepe pitung panyukuran temtu

Ngisore iku jahanam mulat-mulat
Yen ora rikat bakale keliwat

Elingo tangine soko kubur
Podho wudoh podo mlaku mundur-mundur

Telungewu tahun ning oro-oro
Sedino koyo sewu tahun dunyo

Menungso sambate ngaru woro
Yo iku piwalese ngamal iro

Srengengene dhuwur di endekake
Bumine sloko do ngombe keringete

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 72

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com