Sholat Limang Wektu

Sopo wong ngrekso sholat limang wektu
Syarat rukun dilakone ora kleru

Angedohi barang kang ambatalake
Dilakoni tetep ing njero wektune

Di ilangi rupeke pengupo jiwo
Di ilangi siksane ing giri loyo

Nompo buku catetane ngamal iro
Nganggo tangan tengen tondo beji iro

Nguwot syirot ingkang lunyu sarto gawat
Cepet banget hinggo koyo dene kilat

Mlebu surgo tanpo ono pelandratan
Suko reno seneng terus tanpo pungkasan

Wong kang ngamal bagus iku mbutuhake
Maring wedi papat saking perkarane

Siji wedi yen ra ditrimo ngamale
Loro riya’ tegese ngeto’-ngeto’ke

Telu wedi yen ora di slametake
Papat wedi yen di inone tho’ate

Opo biso ngamal bagus sa’lawase
Opo biso ngamal bagus sa’lawase

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 26

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com