Sholate Ora Kopen

Abote wong nduwe sawah
Sholate sak wayah wayah

Opo maneh yen mongso panen
Sholate wis ora kopen

Abote wong dadi supir
Sholate ora kepikir

Opo maneh mburu penumpang
Sholate digawe gampang

Abote bakulan pasar
Sholate anyasar-nyasar

Opo maneh akeh sing tuku
Sholate sak wektu-wektu

Abote dadi pemborong
Sholate kedorong dorong

Opo maneh ngejar wektune
Sholate sok ditinggalke

Abote tukang parasi
Sholat kurang diurusi

Opo maneh akeh garapan
Sholate sok gedandapan

Abote wong anak-anak
Sholate sok enak-enak

Opo maneh anake nakal
Sholate gampang ditinggal

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 50

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com