Sugih Mlarat Wis Taqdir

Sugih melarate menungso
Wis ditaqdir kang kuwoso

Mulo ora perlu ngongso
Mundak ndade’ke sengsoro

Nanging usahane wajib
Ora keno ditinggalake

Sebab wis dadi wajibe
Wong urip do nyambut gawe

Ngertiya anane iman
Ora ono hubungane

Karo rizqine menungso
Mulo nrimo ing pandume

Upomo mergawe ko da-
Di sugih iku ngepasi

Taqdire kang Moho Suci
Kito kabeh ora ngerti

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 71

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com