Taman Bungo Kang Mulyo

Wong kang taqwo mesti mlebu ing suargo
Ora bakal ngalami susah rekoso
Dicawisi taman bungo kang utomo
Mlebu surgo kanti slamet lan sentoso

Ora duwe samar susah sa’lawase
Bungah terus disenengi ing garwane
Ono dunyo kang ora kagungan garwo
Besuk bakal diganti ono suargo

Opo wahe kang dipandang nyenengake
Pingin ngunjuk tinggal ngrentekake
Langsung teko dewe ono ing ngarepe
Buah-buah lan dhaharan sa’wernane

Ora ngalami kotoran sa’lawase
Dhaharane dadi ngrembes ing badane
Koyo ngrembese minyak misik gandane
Tansah semerbak koyo ngopo nikmate

Koyo mengkono opo ati ora bronto
Pingin mlebu suargo seneng suko reno
Mulane ngibadah tho’at ingkang mulyo
Supoyo podo mlebu maring suargo

Insya Alloh ahli ngaji enom tuwo
Dudo rondo lan kang legan mlebu surgo
Asal duwe iman ‘amal kang utomo
Lan ditrimo ‘amale mlebu suargo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 44

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com