Tanda Kabujuk

Tandane wong kabujuk dening nafsune
Tegese kapusan koyo diterangke
Imam Yahya bin Mu’adz iku asmane
Nem perkoro kang kabeh dadi pokoke

Siji netepi maring kema’siatan
Kanti ngarepake maring keampunan
Kang pribadine dewe ra nggetuni
Mentaubati doso kang wis dilakoni

Loro ngarepke derajat ingkang luhur
Ing dalem ngersane Alloh dzat kang luhur
Tanpo gelem ngelakoni keta’atan
Balik ngosongke wektu manut ing syetan

Papat murih derajate wong kang ta’at
Tegese mlebu suargo ing kang ni’mat
Nanging tanpo ngelakoni ing dalane
Balik malah nglanggar maring aturane

Limo ngenteni hasile keni’matan
Tanpo ‘amal sholih kang dadi jembatan
Enem tamanni ing Alloh sang pengeran
Sing endi awake ngliwati aturan

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 42

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com